Zöld smoothie

Zöld smoothie spenóttal

Zöld smoothie és a zsírok

Hello kedves barátok! Hogy vagytok?

Én most már nehézkesen. Jól bedagadtak a lábaim, ami nem is csoda, hiszen 15 kilóval többet cipelnek. Az ujjaim is elég vizesek, minden kiesik a kezemből. Így minden reggelt egy nagy pohár zöld smoothie-val indítok.
Ruhám már csak pár maradt, de úgy döntöttem nem veszek többet, ezt már kihúzom ennyivel.

Éjszaka van, hogy felébredek, és nem tudok visszaaludni. Ekkor olvasom Sanna Ehdin Anandala könyvét, mely az öngyógyításról szól.
Nem akarok szájbarágós lenni, de meglepő amiket ír:

 • Az 1900-as évek kezdetéhez viszonyítva, napjaink zöldségei átlagosan már csak egyhatod annyi ásványi anyagot tartalmaznak
 • A tápanyagtartalom, mely megtalálható volt egy narancsban 1948-ban egyenértékű 40 narancs tápanyagtartalmával napjainkban. Hupsz, akkor mennyi friss zöldséget és gyümölcsöt is kell fogyasztanunk?
 • A gyerekek IQ szintje emelkedik, jobban teljesítenek az iskolában, valamint a megfélemlítés, a kirekesztő és a bűnözői magatartás csökken, ha az egészségtelen ételeket tápláló élelmiszerek váltják fel. Mindezt egy Kaliforniában és New Yorkban végzett tanulmány bizonyítja.
 • 40-50 évvel ezelött vezették be azt az új táplálkozási rendet, mely azt tanácsolja, hogy fogyasszunk kevesebb telített zsírsavat (állati eredetű zsírok, mint sajt, vaj, tejszín és hús). Helyettük inkább a melegen sajtolt, vegyi anyagok segítségével (napraforgóból, kukoricából és szójából) előállított margarint és a növényi zsírokat részesítsük előnyben.
 • Ezek a hidrogénezett zsírok megtalálhatók a margarinban, majonézben, kész salátaöntetekben, chipsben és a csokoládéban!
 • Természetesen mindez kedvezett a gyártóknak, mivel a növényi olajok előállítása és tárolása olcsóbb, hiszen a tápanyagokban gazdag, érzékeny zsírsavakat kivonják belőlük.
 • A svéd Élelmiszerügyi Hivatal is a növényi olajokat előállító cégeknek kedvezve alakította/alakitja a táplálékpiramisát.
 • Az Egyesült Államokban a szív-és érrendszeri betegségek drasztikusan megemelkedtek a kémiailag kezelt növényi olajok fogyasztásának emelkedésével.
 • Dánia volt az első ország a földön, mely korlátozta a iparilag előállított zsírok használatát 2003-ban. Azóta 32 %-kal csökkent a szív-és érrendszeri betegségekben elhunytak száma.
 • Fat for Life! Azaz a megfelelően kezelt zsír nem vezet elhízáshoz, betegségekhez. Sőt mi több, a szervezetünknek szüksége van rá. Mint például:
  hidegen préselt oliva olaj, repceolaj, lenmagolaj, halolaj, kókuszdióolaj és kendermagolaj…
 • Használjunk idegen sajtolt és finomítatlan olajokat.
 • Olvasd el az összetevőket a termékeken, mielőtt megveszed őket!
 • Már kezd nagyon elegem lenni abból, hogy mindenhol a pénz dönt. Még az egészségünkről is!

Zöld smoothie

Vajon mi készül itt? Egy egészséges, üdítő smoothie zöldségből és gyümölcsből.

Zöld smoothie

Zöld smoothie

Hozzávalók egy nagy adaghoz:

1 egész, friss ananász
2 lime leve és húsa
kb. 2 cm friss gyömbér
200 g friss, üde spenót
kb. 1 l almalé

Hámozd meg az ananászt, a gyömbért és szeld fel őket kis darabokra. Tedd az ananászt, a spenótot, gyömbért és az almalevet a turmixgépbe. Facsard hozzá a 2 lime levét, és egy kiskanállal kapard hozzá a húsát is. Jól turmixold össze.

Zöld smoothie

Kókuszreszelékkel, napraforgómaggal a tetején tálald különböző poharakban. Annál izgalmasabb lesz a gyerkőcök számára is.

Egy csatos üvegben, zárható üvegben pár napig eláll a hűtőben.

Ha az autónkba 95-ös benzin kell, nem tankolunk bele 98-asat. Akkor az egészségünk érdekében, fogyasszunk olyan táplálékot, mely kedvez a testünknek!!!

One thought on “Zöld smoothie spenóttal”

 1. ..tehát – vissza a természeteshez, a körülöttünk termőhöz…házilag készített vaj, sajt, joghurt…..de már nincs házi tehén…hol van már az önellátó család?…..bár lehet, hogy visszajön majd újra?:..
  …nagyon várjuk Picifiút..<3<3

Leave a Reply