Kókuszos, csokis cicik

Kókuszos, csokis cicik

Kókuszos, csokis cicik

Mindössze 5 hozzávaló és körülbelül 30 perc kell hozzá, hogy elkészítsük a kókuszos, csokis ciciket.
A kókuszos, csokis cicik glutén mentesek!

Kókuszos, csokis cicik

Drága Kisfiam!

Tegnap a védőnőnél jártam, a szülésről beszélgettünk. Ekkor jöttem csak rá igazán, hogy a több hónapos várakozás a végéhez közeledik – bármikor megérkezhetsz!
Eldöntöttem magamban, hogy élvezni fogom ennek az egyedülálló élménynek minden pillanatát, mivel nem gyakran fordul elő egy nő életében ez a lenyűgöző és elbűvölő állapot.

Különböző érzések kavarodnak bennünk, miközben készülünk az érkezésedre: izgalom, öröm, türelmetlen várakozás… Milyen leszel? Kire fogsz hasonlítani? Milyen lesz a személyiséged?
Biztosan számolgatni fogjuk a kis ujjaidat a kezeden, lábadon. Elemezni fogjuk az arcod formáját, a szemed színét…

A nagy izgalmak és készülődés közepette, könnyű elfelejteni, milyen rendkívüli is a mi közös életünk. Ezért inkább becsukom a szemem, hogy érezzelek, hogy TÉNYLEG érezzelek odabent, bennem. Megpróbálom elképzelni, mire gondolhatsz, miről álmodozhatsz, és, hogy vajon tudod-e, hogy ez az én kezem a túloldalon, aki simogat. Senki más ezen a Földön nem érzett téged úgy, mint én. És ez a túlvilági kapcsolat, mely köztünk van, hirtelen véget fog érni. Tudom, hogy nemsokára már nem fogom érezni az apró rugásokat. De, mindezeket felváltja majd az ölelésed, egy apró kezecske a kezemben, mely biztonságot keres…

Kiváltságosnak érzem magam, hogy eddig megoszthattam a nap minden percét és pillanatát Veled! És már alig várom, hogy a szemedbe nézhessek, és elmondhassam, hogy mennyire SZERETLEK!

És hogy honnan is jött a “kókuszos, csokis cicik” elnevezés? Természetesen Lilou-tól, akiben a 13 hónapnyi szoptatás mély élményeket hagyott.

Kókuszos, csokis cicik:

Hozzávalók kb. 12-14 darabhoz:

265g reszelt, cukrozatlan kókusz
1/4 tk. vanília aroma
2 ek. méz
1/2 ek. olvasztott kókuszolaj
75 g étcsokoládé, apróra vágva

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

Tedd a kókuszreszeléket egy nagy sebességű turmixgépbe és keverd addig, amíg szinte kókusz vaj állagú nem lesz. Mikor az  ujjaid között elmorzsolod, olyan érzést kell keltenie, mint egy tésztának. Néha-néha kapard le a turmixgép oldalát.

Add hozzá a mézet és a vanília aromát, és keverd addig, amíg össze nem áll.

Egy fagyis kanál, vagy két kiskanál segítségével formázz tömör félgömböket. Helyezd őket egy sütőpapírral ellátott tepsibe.

Kókuszos, csokis cicik

A tetejüket kend meg óvatosan olvasztott kókuszolajjal. A sütő közepén süsd őket 8-10 percig, vagy amíg a szélei / feneke aranybarna nem lesz. Majd tedd félre a kókuszos, csokis cicik-et, amíg meghülnek.

Amíg hűlnek, olvaszd meg a csokit forrásban lévő víz felett. Miután kihűltek, mártogasd bele a feneküket a csokoládéba. Bánj velük óvatosan törékenyek lehetnek!

Helyezd a kókuszos, csokis ciciket egy sütőpapírra, és várd meg amíg megszáradnak.

Kókuszos, csokis cicik

Mikor megszáradtak, óvatosan húzd le őket a papírról. Szobahőmérsékleten, letakarva napokig is elállnak. De mélyhűtőben akár hetekig is tárolhatjuk őket.

Én már a második adagot sütöm. Remélem Nektek is ízleni fog!

4 thoughts on “Kókuszos, csokis cicik”

  1. Nagyon szép és tartalmas gondolatok. Olyan érzések amit csak anya tud átélni minekünk férfiaknak csak sejtéseink vannak.
    A süti fincsi lehet.
    Puszi Mindenkinek!

  2. ..én is várom már, egyre többet olvasok éjszaka….. de az anyai érzést senki – semmi érzése meg sem közelítheti…
    UNOKÁK az élet legszebb AJÁNDÉKAI. Köszönjük NEKTEK! <3 <3<3<3

Leave a Reply