Napraforgómag krém

Napraforgómag krém

Napraforgómag krém

Egy finomságokkal megpakolt wrap igazán laktató és egészséges ebéd lehet. A tortilla kenyér (vagy megsúgom előre: pár saláta levél – én is azzal csináltam) változatosan megtölthető. Becsomagolva magunkkal is vihetjük. Könnyen elkészíthetőek vegetáriánus vagy húsos formában is. Napraforgómag krém -mel jól megpakolva egy nagy adag ásványi anyag bombával laktatjuk jól szervezetünket.

Egy hete egyedül vagyok itthon. L és Lilou Franciaországban vannak, családlátogatóban. Őszintén megmondom egy kis egyedüllét jót tett minden érzékemnek. Sikerült a napjaimat értelmes tevékenységekkel megtöltenem. Olyanokkal, melyek segítettek abban, hogy csak “legyek”. Nora legyek. Nora time, ahogy az unokatestvérem mondja.

Napraforgómag krém

Kialudtam, kipihentem magam. Hosszasan reggeliztem az erkélyen, melyet egy  frissítő zuhany követett. Kiolvastam 2 könyvet, megírtam 4 blog bejegyzést (jupppííí), végig böngésztem a kedvenc blogjaimat. Sütöttem, főztem, turmixoltam. Barátokkal, családtagokkal trécseltem az éteren keresztül. Sokat sétáltam, fényképeztem és még egy rövid vásárló – nézegető túrát is megejtettem. Bár a “civilizáció”, a város valahogy most nem vonzott.

Aztán persze lassan hosszúak lettek a napok. Hiányozni kezdett a családom másik fele. (Egy része ugye itt van velem! Még szerencse!)

Napraforgómag krém

Azt vettem észre, hogy minél több időt töltök egyedül, annál kényelmesebben érzem magam a saját bőrömben. Így tudom igazán megismerni, feltérképezni az érzéseimet, gondolataimat. Több türelemmel és elfogadással nézek magamra és a körülöttem lévőkre is. Holnap majd teljes energiával tudom fogadni a  kis francia családomat a repülőtéren.

Napraforgómag krém

Napraforgómag krém

Napraforgómag krém

250 ml napraforgómag
1 nagyobb paradicsom
¼ csokor koriander
2-3 szárított, olajos paradicsom
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál tahini
2 citrom leve
tengeri só és fekete bors

tortilla kenyér (például itt is kapható)

Ez a könnyű, egészséges wrap recept bármilyen zöldséggel – mely a kezed ügyébe kerül – elkészíthető. Például: salátalevél, paradicsom, paprika, uborka, retek, friss káposzta… A variáció végtelen.

Napraforgómag krém

Tegyél mindent bele a turmixgépbe, és jól turmixold össze. Ha nehezen megy a turmixolás. 1-2 kanál vizet adhatsz hozzá.

Kend meg a tortilla szeleteket egy-két kanál napraforgómag krém -mel, pakold meg szeletekre vágott zöldségekkel. Teked fel, és élvezd!

Napraforgómag krém

És ha nincs otthon vagy nem találunk tortilla kenyeret?Megtölthetünk saláta leveleket is! Feltekerjük és kész is egy igazán könnyű nyári ebéd.

Bon appétit!

3 thoughts on “Napraforgómag krém”

Leave a Reply