Kanalazható édesség

Kanalazható édesség…

Kanalazható édesség

Tagja lettem a Foodista community nevű internetes közösségnek az Alpro támogatásával. 250 fantasztikus nőcit választottak ki  5 országból: az Egyesült Királyságból, Németországból, Svédországból, Belgiumból és Hollandiából. Új ötleteket, recepteket, étkezési szokásokat osszunk meg egymással heti aktivitással különböző témákban.

A heti téma a kanalazható édesség volt. Melyik az a kanalazható édesség, desszert vagy éppen harapnivaló, amit szívesen fogyasztunk. Mikor és hogyan készítjük el őket, mivel tálaljuk, milyen alkalomra ajánljuk…stb.
Annyit hallottam, olvastam már az avokádóból készíthető “hamis” csokoládé mousse-ról, hogy én is kíváncsi lettem, és kipróbáltam.

Hihetetlen! Tényleg finom! Az állaga, az íze, minden egy igazi csoki mousse-ra emlékeztet. És mi több, vegetáriánus, tojás és lisztmentes és egézséges!

Kanalazható édesség: Csokis avocado mousse

1 nagy avokádó

1/2 dl kakaópor
1/2 dl szójatej vagy sima tej
1/2 dl méz
1 tk. vanília aroma

 A hozzávalókat egy turmixgép segítségével jól keverjük össze, kanalazzuk ki kis üvegtálkákba és tálaljuk különböző gyümölccsel ízlés szerint: áfonyával, málnával, gránátalmával vagy akár egy kis naranccsal.

Aki nem hiszi…járjon utána! ;o)

One thought on “Kanalazható édesség…”

Leave a Reply